Historie - Blauw_wit_Pelt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Historie

Club Info
Gevestigd In ‘t Pelterke in Overpelt, is supportersclub Blauw-Wit Pelt sinds 11.06.2013 officieel een Genkse fanclub. Initiatiefnemers Seppe Vetere en Martin Abeels waren de kartrekkers en kregen al snel steun van Jos Fransen, Dominique Schoemans, Daniel Trippaers en Leon Cramers. De aanvraag om een supportersclub vanuit Overpelt te organiseren was niet simpel en werd al eens eerder ingediend. Na een half jaar volgde uiteindelijk de erkenning.
Seppe Vetere:
“De bedoeling is dat wij in de eerste plaats de thuismatchen als groep meemaken en zullen daarvoor een bus voor 30 personen voorzien. De uitwedstrijden moeten wij per wedstrijd bekijken om te ondervinden hoeveel belangstelling hiervoor is, want het aantal tickets is door het puntenklassement van het Osv (Overkoepelende Supporters Vereniging) dikwijls beperkt. Misschien moeten wij dan iets ondernemen met een andere supportersclub.”
Er worden nog medewerkers gevraagd. Op 11 juni werden  de Overpeltenaren uitgenodigd in Genk voor de nodige informatie. Een naam voor de supportersclub is er nog niet maar men denkt aan “Blauw Wit Pelt”.
Door werkomstandigheden nam Leon Cramers in 2014 ontslag als voorzitter in het bestuur.
Seizoen 2014-2015
In het seizoen 2014-2015, werden de meeste verplaatsingen van de thuis- en uitwedstrijden met kleine busjes ( 8 - 1 ) gemaakt. Voor de uitwedstrijd naar Club Brugge waren wij , door de grote belangstelling, voor het eerst genoodzaakt  een grote bus in te leggen. Liefst 34 leden van supportersclub  Blauw Wit Pelt maakten hier de gebruik van .
Sedert 1 januari 2015 verhuisde ons clublokaal naar:
Cafe `t Durrep
Dorpstraat 108
3900 Overpelt
Een zeer gezellig en oud bruin cafe, gelegen aan het marktplein , vlak in het centrum van Overpelt waar In de zomer met een mooi en verzorgd terras 52 zitplaatsen ter beschikking staan om na te praten over de wedstrijd .
In het seizoen 2014-2015 nam Daniel Deckers de fakkel over van Leon Cramers als nieuwe voorzitter van onze supportersclub Blauw Wit Pelt.
Door het groot aantal nieuwe leden zijn wij genoodzaakt om vanaf seizoen 2015 - 2016,de meeste thuiswedstrijden met een grote bus  te doen. Hiervoor maken wij gebruik van de busmaatschappij De Zwerver. Uitwedstrijden maken wij omwille van het puntensysteem nog steeds met een klein busje ( 8 - 1 ) van Garage Albert. Gemiddeld hebben wij vanaf Seizoen 2015-2016
recht op 19 tickets per uitwedstrijd als de verdeelsleutel wordt toegepast.
Voor de halve finale van de beker van Belgë, in Standard, welke midden in de week werd gespeeld,  werd voor het eerst dit seizoen een grote bus ingelegd.
Seizoen 2015-2016 bracht ook weer een aantal verschuivingen met zich mee in het bestuur . Daniel Deckers nam om persoonlijke redenen ontslag als voorzitter en werd vervangen door Jos Fransen. Rudy Baeken vervoegde zich in het bestuur en wordt er de Media " Facebook en Messenger" communicator. Om alle taken te verdelen trad ook Dirk Smeets toe in het bestuur als bestuurslid. Zie pagina 'Bestuursleden' voor het bestuur van 2015-2016.
Seizoen 2016-2017
start met een nieuw team, Jos Fransen en Rudy Baeken namen resp.ontslag als voorzitter en Social Media communicator.Deze werden vervangen door Dirk Smeets als voorzitter en Ben Plessers als verantwoordelijke voor de Social Media. Het bestuur bestaat vervolgens uit Dirk Smeets, Daniël Trippaers, Seppe Vetere, Dominique Schoemans en onze benjamin Ben Plessers .Ook is Blauw Wit Pelt vanaf dit seizoen lid van de nieuw opegerichte VZW OSV.
Seizoen 2018-2019
Seppe Vetere neemt na jarenlange inzet en toewijding ontslag als penningmeester van Blauw Wit Pelt. Als één van de oprichters van de supportersclub heeft hij besloten om na al die jaren in het noorden van Limburg te vertoeven terug naar zijn roots te gaan -> terug naar Genk.
Daarom werden wij genoodzaak  voor de derde maal te verhuizen naar een nieuwe clublokaal.
Café Luna wordt nu onze nieuwe thuisbasis ! deze is gelegen op de Lindelsebaan 68 te 3900 Overpelt
Verhuizing van clublokaal
Vanaf 01 januari 2019 is de supportersclub terug naar Café 't Dûrrep gegaan !
 
Blauw-wit Pelt seizoen 2018 -2019
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu